Höstsoppa

Med lågt GI

Ingredienser

  • 2 dl gröna linser, torkade
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta(or)
  • 1 tsk spiskummin
  • 2½ dl grönkål, hackad
  • Salt
  • Peppar
  • 2 st grönsaksbuljongtärning(ar)
  • 1½ l vatten
  • 1 dl bulgur
  • ½ st citron(er), juice och skal
  • 20 st cashewnötter, rostade
  • 1 tsk timjan
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och vitlöken. Rosta nötterna och låt dem svalna. Hacka dem sedan i bitar.
    2. Hetta upp oljan och fräs lök och vitlök utan att de får färg. Tillsätt linser, spiskummin, salt, peppar, buljongtärningar och vatten. Låt koka 15 minuter.
    3. Tillsätt bulgur, citronskal och juice samt cashewnötterna. Koka 13 minuter.
    4. Späd med mer vatten om det behövs och pressa i lite mer citron om så önskas.
    5. Strö över persilja och servera.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben