Honungs- och ingefärsglacerade filéer med saffranscouscous och lime

Serverar: 6-8 portioner

Färgglad couscous med mycket smak och nystekta glacerade filéer med aromatisk doft av ingefära och lime- fräscht, vackert och enkelt!

Ingredienser

  • 300 g Grillade filéer, Hälsans Kök (1 paket)
  • ½ dl honung
  • 1 msk fint riven ingefära
  • 1 msk pressad lime
  • Salt
  • Peppar
  • Saffranscouscous
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liten röd pepparfrukt
  • 2 msk olivolja
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • ½ g saffran (1 kuvert)
  • 5 dl couscous
  • 2 msk smör
  • 1 dl grovt hackad persilja
  • Servering
  • 3-4 halverade limefrukter
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader.
    2. Rör samman honung, riven ingefära och pressad lime och pensla filéerna med blandningen på båda sidor. Salta och peppra och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Stek i ugnen i ca 10 minuter.
    3. Fräs finhackad chili och vitlök mjuka i olivolja i en kastrull. Häll på vattnet, smula över buljongtärningen och koka upp. Ta av från värmen, häll i saffran och couscous, rör om och lägg på lock. Låt stå i 5 minuter och fluffa sedan upp med en gaffel tillsammans med smör. Vänd ner hackad persilja och servera till filéerna och limeklyftor.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben