Honungsglacerade revbensspjäll

Serverar: 4 portioner

Kanongoda revben med lite klipp i. Som mat eller som tilltugg. Bör räcka till 4 pers med lite tilltugg.

Ingredienser

  • 1 - 1,5 kg revbensspjäll
  • 100 g rårörsocker
  • 150 g honung
  • 3/4 dl äppelcidervinäger
  • 4 krossade vitlöksklyftor
  • 4 msk worcestershiresås
  • 1 msk salt
  • 2 tsk tabasco
  • 1 msk mald ingefära
  • Instruktioner

    1. Blanda socker, honung och vinäger i en kastrull. Värm och rör om tills allt socker är löst.
    2. Tillsätt vitlök, worcestershiresås, salt tabasco, ingefära Rör om och låt svalna
    3. Lägg revbenen i en plastpåse och häll över hälften av marinaden. Se till att marinaden fördelas jämt och låt marinera i kylskåp i ett dygn. Spara resterande marinad i kylskåpet.
    4. Sätt ugnen på 175° Lägg revbenen i en ugnssäker form pensla med den sparade marinaden. Låt stå i ugnen i 30 minuter. Ta ut och vänd på revbenen och pensla den sidan som nu är vänd uppåt. Revbenen ska stå ytterligare en timme i ugn, pensla någon eller några gånger till under denna tid om marinaden räcker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben