Honungsglaserad fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Fläskfilén marineras i en honungs- och sojamarinad med vitlök och kajenn - en rätt alla gillar.

Ingredienser

  • 5 dl äppelcidervinäger
  • 4 msk soja
  • 3 msk farinsocker
  • 3 msk honung
  • 4 grovt hackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 2 fläskfiléer à 350-400 g
  • 2 msk olja
  • Instruktioner

    1. Blanda vinäger, soja, farinsocker, honung, vitlök och kajennpeppar i en kastrull. Koka upp på hög värme, sänk värmen och låt sjuda 10 minuter tills såsen har tjocknat och doftar. Ta av från värmen och låt svalna.
    2. Lägg köttet tätt i en form av glas eller porslin. Häll på marinaden och vänd filéerna så att de täcks av marinad. Täck över med plastfolie och marinera i kylen sex timmar eller över natten.
    3. Ta ut köttet ur kylen 30 minuter före tillagning. Sätt ugnen på 175 grader. Hetta upp oljan i en grillpanna. Ta upp filéerna och skaka av överflödig marinad. Bryn runtom cirka 6 minuter tills de är väl brynta runtom.
    4. Lägg filéerna i en ugnsfast form och stek i ugnen 10-15 minuter tills genomstekta. Ta ut ur ugnen och slå in dem i aluminiumfolie. Låt vila 10-15 minuter före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben