Honungskyckling med basilika

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En god kycklingrätt som är lätt att göra.

Ingredienser

  • 4 kycklinglår utan skinn
  • 1/4 tsk salt
  • Nymalen svartpeppar
  • 1 msk tistelolja
  • 7,5 g osaltat smör
  • 2 msk honung
  • 2 msk osaltad kycklingbuljong
  • 2 tunt skivade vitlöksklyftor
  • 30-40 färska basilikablad
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200º. Riv 4 bitar aluminiumfolie - 30 cm i fyrkant.
    2. Hetta upp oljan och smöret i en stekpanna på medelvärme och stek låren 2 minuter på varje sida. Lägg ett lår mitt på varje foliebit och häll 1 1/2 tsk av honungen och 1 1/2 tsk av buljongen över. Lägg en fjärdedel av vitlöksskivorna på varje lår, toppa med basilikablad och vik över folien tätt. Lägg foliepaketen på en bakplåt och sätt in dem i ugnen.
    3. Tag ur paketen ur ugnen efter 30 minuter och veckla försiktigt upp folien så att köttsaften inte rinner ut. Pröva med en vass knivspets om kycklingen är färdig. Köttsaften som rinner ut ska då vara helt klar. Är den inte det måste paketen stå ytterligare ca 5 minuter i ugnen.
    4. Öppna paketen före serveringen och lägg kycklinglåren på ett uppläggningsfat. Skrapa av den vitlök eller basilika som eventuellt sitter fast på folien och lägg den över kycklingen. Häll över skyn som samlats i foliepaketet.
    5. Förslag till tillbehör: Ångkokta morötter Bindsallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben