Honungsmarinerad fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Bra mat att förbereda till en buffé.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, (ca 600 g)
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk olja + smör
  • 1 msk rosmarin, gärna hackad färsk
  • Marinad
  • ½ citron
  • Rivet skal av ½ citron
  • 2 msk pressad saft
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk honung
  • 2 tsk salt
  • Citronfraiche
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 citron
  • Rivet skal av ½ citron
  • 1 msk pressad saft
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 125°. Peppra och bryn fläskfiléerna runt om i panna på spisen. Lägg dem i ugnssäker form, klappa in rosmarin och ugnstek 30-35 min till innertemp 67°.
    2. Blanda marinaden i en plastpåse. Lägg det varma köttet i påsen. Marinera det 1-2 dygn i kylen. Skiva köttet, blanda såsen och servera din delikatess!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben