Honungsmarinerad fläskkarré med barbequesås och ljummen potatissallad

Serverar: 4 portioner

Inför grillsäsongen, ett gott recept.

Ingredienser

  • 4 x 150 gram fläskkarré
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk honung
  • 1 msk färska örter, till exempel rosmarin
  • Salt efter behag
  • Peppar efter behag
  • ½ finhackad röd paprika
  • ½ finhackad gul paprika
  • ½ finhackad grön paprika
  • 1½ dl hackad gul lök
  • 1 finhackat äpple
  • 7 dl krossade tomater
  • 3 dl chilisås
  • 1½ dl vatten
  • 1 msk köttbuljong
  • 1½ msk liqiud smoke
  • 1 tesked chilipulver, krydda efter tycke och smak
  • 1 pressad lime
  • Salt
  • Peppar
  • Potatissallad
  • 8 kalla kokta potatisar
  • 2 apelsiner
  • 3 kvistar färsk basilika
  • ½ paprika i strimlor, vilken färg du önskar
  • 1 msk sesamfrö
  • ½ rödlök
  • 6 cocktailtomater
  • ½ dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • Saften av apelsinerna
  • Salt efter behag
  • Peppar efter behag
  • Instruktioner

    1. Blanda olivolja och honung, tillsätt de färska örterna samt salt och peppar.
    2. Tips: Gör du detta dagen innan så kan du koka karréskivorna någon minut innan du lägger dem i marinaden för då suger de åt sig bättre.
    3. Om du inte gör det pensla under tiden du steker eller grillar karréskivorna. Köttet behöver ca 4-5 minuter på varje sida.
    4. Fräs de hackade paprikorna och löken samt äpplet i en kastrull. Tillsätt de krossade tomaterna och chilisåsen.
    5. Låt koka några minuter, tillsätt sedan buljongen, vattnet, kryddorna och liquid smoken. Koka i cirka 10 minuter. Pressa sist i den färska limen och smaka av med salt och peppar.
    6. Skär potatisen i klyftor, skär ut filéer av apelsinerna, strimla löken, dela tomaterna på mitten och riv av bladen på basilikan. Blanda allt detta i en bunke.
    7. Saften som blir kvar efter att man filéat apelsinerna sparar du i en kastrull och värmer upp tillsammans med olivoljan och vinägern.
    8. Tillsätt sedan sesamfröna och paprikan i bunken. Blanda runt det. Slå sedan på den varma marinaden. Blanda och smaka av med salt och peppar.
    9. Lägg potatissalladen i botten på tallriken. Lägg den grillade karréskivan ovanpå och såsen runt omkring. Garnera med en kvist av färska örter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben