Honungsmarinerad kotlett med grönsaksröra och bakad potatis

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

En utmärkt rätt för festligare tillfällen.

Ingredienser

  • 4 stora fläskkotletter
  • Salt
  • Marinad
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk soja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 lime, saft och rivet skal
  • 1 krm smulad rosmarin
  • 2 krm svartpeppar
  • Grönsaksröra
  • 1 msk olivolja
  • 1 tärnad gul lök
  • ½ tärnad squash, ca 3 dl tärningar
  • 1 burk krossad tomat
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • Salt
  • Peppar
  • Servering
  • 4 stora bakade potatisar
  • 4 msk krämig dessertost med vitlöks eller pepparrotssmak
  • 1 lime i klyftor
  • Instruktioner

    1. Börja med potatisarna: skrubba dem rena och pricka dem lätt i skalet. Baka i 200 grader ca 50-60 min.
    2. Blanda marinaden och lägg i kotletterna 30 min. Stek eller grilla dem 3-4 min per sida, salta lätt.
    3. Hetta upp oljan och mjukfräs löken i den. Blanda i squash, tomat, vitlök och buljong. Sjud sakta till en mustig röra 15-20 min, späd ev med lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
    4. Servera kotletterna med limeklyftor, grönsaksröra och bakad potatis med 1 msk dessertost i varje potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben