Honungsmarinerade revbensspjäll med färgglad coucous

Serverar: 4 portioner

Revbensspjället blir allra godast och saftigast om man först kokar det, sedan marinerar det med honung och soja och till sist grillar det över glöd tills köttet är varmt och har fått gyllenbrun färg.Bjud på couscous med grönsaker . Tips! Vill du ha sås till kan du blanda matlagningsyoghurt med salt, hackad mynta och krossad vitlök. Såsen är både kalorisnål och smakrik.

Ingredienser

  • 1-1 1/4 kg revbensspjäll 4-8 portionsbitar
  • 1 l vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 gul lök
  • 2 lager blad
  • Marinad
  • 2 msk honung
  • 4 msk soja
  • 3 msk vinäger
  • 1 tsk ingefära, mald
  • ½ tsk grovstött svartpeppar
  • Couscous
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljong
  • 2½ dl couscous
  • 2 dl finhackad röd eller grön paprika
  • 2 dl majskorn
  • 2 dl små ärtor
  • 2 msk smör eller olivolja
  • Instruktioner

    1. Lägg revbenen i en gryta. Häll på vatten , salta och tillsätt skivad lök och lagerblad.
    2. Sjud köttet under lock 15 min, ta upp och lägg det i en skål.
    3. Rör samman honung, soja, vinäger, ingefära och svartpeppar, häll marinaden över det varma köttet och låt det kallna 1-2 tim under folie.
    4. Vänd köttbitarna några gånger under tiden.
    5. Grilla köttet över glöd ca 10 min tills det är varmt och har fått fin färg runt om.
    6. Koka under tiden upp vatten och buljongtärning till couscous. Häll i couscousgrynen , lägg på lock och tag av grytan från värmen. Låt couscousen bli mjuk ca 5 min.
    7. Sätt grytan över svag värme, lägg i paprika , majs , ärtor och smör och låt allt bli varmt. Servera revbensspjället med couscousen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben