Honungsspjäll av lamm

Serverar: 4 portioner

På höstkanten kan du lysa upp middagen med säsongens rika utbud av lammkött. Den lite säregna lammsmaken blir annu mer orginell och välsmakande av gröna kryddor och len och mild honung.

Ingredienser

  • 1 tunn bringa av lamm, ca 1 kg
  • 3 msk honung
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk soya
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk grovstött svartpeppar
  • 1 dl finhackat kryddgrönt, t ex gräslök och Citronmeliss eller koriander
  • Instruktioner

    1. Klä en långpanna med ugnsfolie. lägg i ett ugnsgaller och placera lammbringan ovanpå
    2. Rör samman honung, äppelcidervinäger, soya, salt och grovsött svartpeppar. Pensla köttet med kryddsåsen på båda sidor.
    3. Stek köttet i 175 grader 45-60 min. Pensla lammbringan flera gånger under stektiden och vänd också köttet en gång.
    4. Lägg köttet på en trancherbräda, Strö över det hackade kryddgröna och tryck ner kryddorna i köttet. Skär upp köttet längs benen och servera genast.
    5. Serveringsförslag: Servera med bakad potatis, rödbetssallad eller gröna bönor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben