Honungsstekta revbensspjäll
Denna rätt som hör julen till, gör vi alltid.
Ingredienser
1½ kg tjockskuret revbensspjäll
1 tsk salt
½ tsk mald svartpeppar
½ tsk mald ingefära
2 dl vatten
2 msk kinesisk soja
2 msk honung
1 tsk smulad timjan eller rosmarin
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader. Gnid in revbensspjället på båda sidor med salt, peppar och ingefära. Lägg det med fettsidan upp i en liten långpanna.
Häll en bottenkyla vatten i formen. Stek köttet i 1 timme. Blanda soja, honung och timjan och pensla köttet.
Stek ytterligare 30 minuter. Skär spjället i bitar eller skivor. Servera.
Liknande recept
Revbensspjäll, de bästa
3.5
1 h 30 min
4-6
1
Honungsglaserade revbensspjäll
4
1 h 30 min
Thailändska revbensspjäll
4.7
1 h 30 min
4
2
Revbensspjäll med orientaliska kryddor
4
Revbensspjäll på rotsaksbädd och röda linser med pesto.
20 min
5
Revbensspjäll med mango chutney
5
1
Tjocka revbensspjäll
4-6
1
Revbensspjäll med honung och apelsin
5
2 h
4-5
2
Helstekt revbensspjäll
5
1 h 30 min
6
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!