Honungsstekta revbensspjäll

Denna rätt som hör julen till, gör vi alltid.

Ingredienser

  • 1½ kg tjockskuret revbensspjäll
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk mald svartpeppar
  • ½ tsk mald ingefära
  • 2 dl vatten
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk honung
  • 1 tsk smulad timjan eller rosmarin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Gnid in revbensspjället på båda sidor med salt, peppar och ingefära. Lägg det med fettsidan upp i en liten långpanna.
    2. Häll en bottenkyla vatten i formen. Stek köttet i 1 timme. Blanda soja, honung och timjan och pensla köttet.
    3. Stek ytterligare 30 minuter. Skär spjället i bitar eller skivor. Servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben