Honungstekta revbensspjäll

Serverar: 4-8 portioner

Tid: 2 timmar

Är mycket gott.

Ingredienser

  • ca 1 kg tjockskurna revbensspjäll
  • 1 tsk salt
  • 1 kryddmått svartpeppar
  • 3 msk honung
  • 2 msk soja
  • 1 tsk pressad citron
  • 1/2 tsk ingefära
  • 1 burk ananas (ca 225g)
  • 1 gul lök
  • Instruktioner

    1. Salta och peppra köttet. Lägg det i en liten långpanna och sätt in den i 175 grader ugnsvärme i mitten av ugnen. Låt steka ca 1 tim.
    2. Blanda under tiden honung, soja, citron och ingefära i en kastrull och värm upp. Pensla spjällen med blandningen och stek ytterligare ca 1/2 timme. Köttet är färdigt när benen kan lossas från köttet.
    3. Häll av spadet från ananasen och blanda det i kastrullen med det som är kvar av honungs- blandningen. Skala och skär löken i tunna klyftor. Koka dem i såsen ca 5 min. Skär ananasringarna i bitar och värm dem i såsen.
    4. Skär köttet i bitar och lägg upp dem med såsen över.
    5. Servera med kokt potatis och en sallad.
    6. Tunna spjäll/bogblad Det går bra att steka tunna spjäll eller bogblad med samma kryddning. Tunna spjäll steks i 200 grader ca 1 tim, bogbladsstek i 200 ca 1 1/2 tim.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben