Hot chili

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En variant på chiligryta med stak korv

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 100 g stark korv, t ex chorizo
  • 2 rödlökar
  • 1 röd spansk pepparfrukt eller 1 tsk sambal oelek
  • Smör
  • 1-2 tsk mald spiskummin
  • 1 burk kidneybönor, ca 400 g
  • 1 burk hela tomater, ca 400 g
  • 1 tsk salt
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • Instruktioner

    1. Skär korven i bitar. Skala och klyfta lökarna. Kärna ur och finhacka pepparfrukten.
    2. Stek färsen i smör i en gryta. Rör ner korv och lök och låt det fräsa med. Rör ner pepparfrukt och spiskummin.
    3. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Häll ner bönor och tomater i grytan. Låt allt koka några min. Smaksätt med salt.
    4. Rör ner hälften av yoghurten och låt inte grytan koka mer. Servera med resten av yoghurten och sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Corellis 23 september 2008

    God och lite annorlunda vardagsrätt!

    Zeldasmatte 15 februari 2009

    Jag har fått tipset om att byta ut chilikorven mot några kryddiga ölkorvar istället, så det gör jag alltid... En av mina favoritrecept! ;)

    Relaterade Artiklar

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Kycklingfilé med cashewnötter
    Kycklingfilén lagas i en wok och har en läcker smak av ingefära, ch...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben