Hot thai

Serverar: 4 portioner

Smakrik thailändsk rätt som serveras lämpligtvis med ris.

Ingredienser

  • 3 st kycklingfiléer
  • 1 burk minimajskolvar
  • 1 burk skivad vattenkastanj
  • 1 burk bambuskott
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 st chilifrukt
  • 1,5 msk hackad koriander
  • 2 st lime
  • 0,5 dl olja till stekning
  • Instruktioner

    1. Skölj filéerna. Skär dom i mindre bitar. 2. Hetta upp en djupare stekpanna, gärna en wokpanna och häll i oljan. 3. Lägg i dem skivade filéerna och stek på medel värme. Se till att antingen röra runt i pannan eller skaka om pannan med filéerna i så dem inte bränner fast. 4. Häll i majsen, kastanjen och bambuskotten. Stek bara en minut. 5. Tag chilifrukten och skär en skåra längs ena sidan. Töm försiktigt ur chilin på kärnor. Skölj chilin och finhacka. 6. Häll i chilin och sedan kokosmjölken och koriandern. Tag ena limen o pressa i limesaft. Blanda om ordentligt och låt småkoka i ca fem min 7. Skär den andra limefrukten i tunna, runda skivor och placera dekorativt över kycklinggrytan innan servering.

    Liknande recept

    3.3
    20 min
    3-4
    7

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Kycklingfilé med cashewnötter
    Kycklingfilén lagas i en wok och har en läcker smak av ingefära, ch...

    Matklubben Blogg 2007-09-18
    Stockholm bjöd verkligen på fint väder i helgen. Lite småblåsigt men ä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben