Hummer- och äppelcocktail

Serverar: 8 portioner

Sött och syrligt i förrätten med äpple och hummer. Skär äpplet i små tunna klyftor och behåll skalet för färgens skull.

Ingredienser

  • 1 kokt hummer
  • 1-2 små äpplen, gärna Ingrid Marie
  • 1-2 schalottenlökar
  • 1 dl små frysta ärter
  • 1½ msk olivolja
  • ½ msk vitvinsvinäger
  • dillvipor
  • 1 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Dela hummern och knäck klorna. Plocka ut köttet och skär det i bitar. Skär oskalade äpplena i tunna klyftor och finhacka löken.
    2. Blanda hummer äpple, lök, ärter, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Vänd i dillvipor, lägg upp i små glas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben