Ingredienser
1½ kg skinn- och benfri laxfilé, från mittbit
2 tsk salt
1 knippa dill
1 knippa persilja
1 krm nymald vitpeppar
Hushållssnöre
Champagnesås
2 schalottenlökar
1 msk smör
37 cl champagne (1 liten flaska)
½ liter vatten
1 msk konc grönsaksfond
1 msk konc hummerfond
2 msk konc fiskfond
1 lagerblad
2½ dl matlagningsgrädde
Ca 2 msk Maizena majsstärkelse
½ tsk salt
Mos
2 kg mjölig potatis
2 tsk salt
50 g smör
3-4 dl mellanmjölk
200 g kallrökt lax
1 knippa dill
1 tsk salt
Sallad
3 apelsiner
300 g sockerärtor eller sockerbönor
3-4 stjälkar selleri
Ca 50 g ärtskott (1 ask)
½ tsk salt
Hej, Jag kan inte se någon bild.. har den försvunnit, tro? Skulle du kunna beskriva hur du lägger ihop skivorna? Är det skinn mot skinn eller tvärtom eller på ett annat sätt? Mvh /Ebba
Glömde lägga in bilden och nu har jag ingen. Skinnfri lax som du kan se i receptet. :-)