Hungrans ris och köttfärslåda

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Det här är en av mina egen komponerade rätter. Den är ganska så enkel att göra och räcker ganska så långt då den är ganska så "stabbig".

Ingredienser

  • 5 dl bas ris
  • 500 g köttfärs
  • 25 baby tomater
  • 1 burk mini majs 410 g
  • 1 burk hela champinjoner 300 g
  • 1 gul lök
  • 2 msk ketchup eller chili sås
  • 250 g turkisk yoghurt
  • 3 dl grädde 40 %
  • 1-11/2 msk curry
  • 1 msk soya
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    Koka upp 5 dl ris i 1 liter vatten o 1 tsk salt. När vattnet kokat bort och riset är klart häll det i en ugnssäker form. Stek köttfärsen,skala och hacka löken o låt den stekas mjuk tillsammans med köttfärsen. Dela baby tomaterna och champinjonerna på mitten. Skär mini majsen i ca 1 cm stora bitar. Lägg allt i stekpannan. Rör ihop. Krydda med salt, peppar och curryn. Rör runt det hela ett tag så att kryddorna blandas runt i grytan. Lägg sedan ner turkisk yoghurten, ketchupen och sojan och grädden.Koka ihop det hela i 10 minuter. Häll sedan köttfärs blandningen över riset och blanda i hop väl. Platta till på översidan så att det blir slätt i formen. Ställ sedan in formen i ugnen på 175 grader. I ca 30 min. Går lite snabbare på samma grader i varmlufts ugn. Ät och njut, lycka till!

    Liknande recept

    4
    45 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben