Husets Rödvinssås

Serverar: 4 portioner

En smakfull vinsås med färsk svamp, tillagad som den gamla restaurangen Huset gjorde den.

Ingredienser

  • Smör
  • Vitlök
  • 200 g färsk svamp (kantarell/champinjon)
  • 2.5 dl Köttbuljon
  • 2,5 dl Rött vin
  • Scharlottenlök
  • Salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Smält ca 75 gr smör i en kastrull. Låt finhackad/pressad vitlök och finhackad scharlottenlök steka i kastrullen tills de mjuknat/fått lite färg tillsammans med den grovt hackade svampen. Slå över buljongen och vinet, krydda och smaka av. Låt såsen reducera/småkoka i ca 10 minuter. Späd ev. med buljong eller vatten om mängden inte är tillfredsställande.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben