Husets sill

En fantastiskt god sillinläggning.

Ingredienser

  • 3 saltsillfiléer, stora
  • 2 dl ättiksprit 12%
  • 1 dl vatten
  • 1 msk socker
  • 1 msk torrsenap, Colman's
  • 1 msk kryddpepparkorn, grovkrossade
  • 1 lagerblad
  • 3 rödlökar
  • 1 morot
  • 1 tsk hela nejlikor
  • Instruktioner

    1. Sillarna får ligga i vatten 12 timmar.
    2. En lag av ättika, vatten, socker, pepparkorn och lagerblad kokas tills sockret smält. Senapen rörs i.
    3. Rödlöken och moroten skalas och skäres i tunna skivor och strimlor. Blandas tillsammans med nejlikorna i lagen, som när den kallnat hälls på sillen. Inläggningen får stå en eller ett par dagar. Sillen skäres i skivor när den serveras.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4

    Kommentarer (1)

    miramamman 23 december 2009

    tänke prova denna men vet inte vad torrsenap är.. jag har dion, och olika vanliga plus senapsfrön hemma, går det använda istället?

    Relaterade Artiklar

    Hur jag blev matlagare
    Förmodligen åt jag för första gången i mitt liv vid nästan sex års åld...

    Fiskafänget
    Boende på Västkusten har man genom åren varit med om åtskilliga fisket...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben