Inbakad fläskfilé

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 45 minuter

God bjudrätt som är enkel att göra.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 75 g smält smör
  • 1½ dl mjölk
  • 5 dl mjöl
  • ½ tsk salt
  • 500 g fläskfilé
  • 280 g bacon
  • 1 gul lök
  • 200 g champinjoner
  • ca ½-1 dl chilisås
  • 3 dl riven ost av valfri sort
  • Instruktioner

    1. Börja med att göra degen. Smält smöret och tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och häll degvätskan över så det blandas. Tillsätt mjölet samt salt och knåda allt till en deg. Låt jäsa ca 30 minuter.
    2. Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor och bryn dessa i stekpanna. Ta upp dem och lägg åt sidan.
    3. Skär eller klipp 2 paket á 140 g bacon i mindre bitar och bryn dessa tillsammans med den hackade löken samt svampen. Låt svalna och tillsätt därefter chilisås.
    4. Dela degen i 6 delar och kavla ut dessa till runda kakor.
    5. Fördela den rivna osten på mitten av dessa, ca ½ dl på varje. Sedan baconröran och lägg till sist på skivor av fläskfilén. Nyp ihop till ett paket och vänd dem med skarven neråt. Låt jäsa i 15-20 minuter. Pensla med ägg och grädda i 225 grader ca 15 minuter.
    6. Servera med ris och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben