Inbakad fläskfilé

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 1 timme

Min dotters favoriträtt...

Ingredienser

  • 1 Fläskfilé
  • Gorgonzola eller boursinost
  • Smördegsplattor
  • Champinjoner
  • Salt
  • peppar
  • ev. curry
  • soya
  • Instruktioner

    1. Fläskfilen ska slantas upp o delas i halvor, brynes i smör o kryddor. Champinjonerna skivas och brynes i smör och soya och kryddor.
    2. Baka ut plattorna (ca 1-2 st per person). Lägg brynt fläskfilé och champinjoner på plattor - fördela lika i alla plattor. Lägg på en "klick" (ca 2-3 msk) ost på filé-champinjonerna. Knyt ihop plattorna och lägg dem sida vid sida i ungsform.
    3. In i ugn ca 20 min (behöver få lite färg som smördeg får) ca 200 grader
    4. Ät med fint dekorerad tallrik med sallad, paprikaringar, gurkskivor, tomatrosetter, apelsinskivor - gärna någon exotisk frukt - . Det ser trevligt ut och grönsakerna bryter bra till den mäktiga och goda inbakade filéknytet! Skippa potatis o ris - det blir mättande ändå!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben