Inbakad fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Mycket uppskattad bjudrätt! Går att förbereda innan.

Ingredienser

  • 1 paket smördeg, rektangulär
  • Ca 500 g fläskfilé
  • Ca 500 g blandfärs
  • 2-3 dl grädde
  • 1,5 dl hackad persilja
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 liten gul lök, hackad
  • 1 uppvispat ägg
  • 1/2 tsk paprikapulver, i färsblandningen
  • 1/2-1 tsk salt, I färsblandningen
  • Peppar efter egen smak och tycke
  • Instruktioner

    1. Börja med att gnida in filén med salt, peppar och paprikapulver. Bryn filén runtom och stek färdig i ugnen ca 30 minuter i 200 grader. Låt filén svalna.
    2. Rör ihop färsen med löken, grädden, vitlöken, hälften utav ägget och kryddorna. Det ska bli en ganska fast konsistens.
    3. Lägg ut smördegen på en plåt. Lägg ut färs så långt som filén är. Lägg på filén och bädda in den med färs. Täck med smördegen och "knyt" ihop ändarna.
    4. Pensla med resten utav ägget och grädda i ugnen 225 grader i ca 20 minuter så att paketet får fin färg. Servera med potatisgratäng och kantarellsås.
    5. Ett tips! Om det blir färs över stek biffar utav det som finns kvar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben