Inbakad fläskfilé med Magorost och bladpersilja, sallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En enkel rätt att tillaga och som går jättebra att förbereda. Du kan ha allt klart, bara pensla med ägg o sätta in i ugnen när gästerna kommit och ni har ätit förrätt (kanske en liten sallad med räkor). Salladen kan också vara klar men duscha inte över balsamicovinägern förrän du ska servera. Smaklig måltid

Ingredienser

  • Fryst smördeg (Eldorados små plattor är idealiska)
  • 350-400 g fläskfilé
  • 100 g magorost
  • ½ bunt bladpersilja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 ägg
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på ca 200 grader.
    2. Ta fram färdig smördeg o låt den tina, skär i ca 12x12 cm rutor.
    3. Ansa fläskfilé och skär den i tunna skivor, salta o peppra, stek den i smör och när du vänder den strössla över bladpersilja, sänk värmen och låt köttet bli klart. Ta bort från plattan och låt köttet kallna något.
    4. Lägg ca 3 msk Magorost på smördegen o fördela lika det stekta köttet/persiljan över. Slut paketen ordentligt och pensla med uppvispat ägg. Grädda på bakplåtspapper ca 10-15 min.
    5. Servera med sallad (isberg, tomat, gurka o finskuren purjo) duscha över vit balsamicovinäger.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Cayene 26 augusti 2009

    Verkar mumsigt men vad är magorost? Har aldrig hört talas om den. Specialbutik eller vanlig mataffär? Byt gärna plats på egen kommentar och "gör så här" :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben