Inbakad fläskfilé med smördegstäcke.

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

Lätt att laga till och det blir jättegott.

Ingredienser

  • 2 st Fläskfilé
  • 2 st Rullar smördegsrullar, Djupfryst
  • 1 brk Crème fraiche chili och paprika
  • 1 brk Crème fraiche
  • 1 Gul paprika
  • 1 uppvispat ägg
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 220º
    2. Putsa och dela fläskilén i ca 2 cm tjocka bitar. Platta ut bitarna något, krydda och stek bitarna. Rulla ut en av smördegsrullen i en form som passar. Smördegsrullen ska täcka botten och kanten, om det behövs så kavla ut den. Lägg i fläskfilébitarna omlott och den skurna paprikan i formen. Rör ihop crème fraichen och bred ut den över fläskfilén, blanda runt lite.
    3. Rulla ut den andra av smördegsrullarna över fläskfilén, vik fast kanterna med varandra. Pensla med det uppvispade ägget och strö över lite paprika pulver. Gratinera i mitten av ugnen i ca 20 min , (tills det har fått bra färg)
    4. Servera gärna med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Kiera 14 mars 2009

    Denne enkla rätt har blivit en favorit hemma hos oss.

    malin_olsson50 8 januari 2010

    Vi åt denna rätt till nyår och tyckte att den smakade gott. Dock tillsatt vi färska champinjoner och paprikaost. Dock var den lite för torr, så andra gången hade jag mer friche med samt en skvätt grädde. Då var den riktigt god! Tack!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben