Inbakad fläskfilé med tomatröra

Serverar: 4 portioner

Saftig fläskfilé gömmer sig runt ett gott hölje!

Ingredienser

  • 4 plattor smördeg, frysta
  • 600 g fläskfilé
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • 2 tsk riven ingefära
  • 100 g soltorkade tomater
  • ½ äpple
  • ½ purjolök
  • ½ kruka basilika
  • 125 g mozzarellaost
  • 1 ägg
  • Servering
  • Sallad
  • Klyftpotatis/potatisgratäng
  • Instruktioner

    1. Tina smördegsplattorna enligt anvisning på förpackningen. Kalva ut dem något. Putsa fläskfilén och skär den i 4 bitar. Bryn köttet runtom i en stekpanna med 1 msk smör. Salta och krydda med peppar och riven ingefära. Låt köttet svalna.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Hacka tomaterna. Kärna ur och tärna äpplet. Ansa och strimla purjolöken fint. Fräs tomater, äpple och purjolök i en stekpanna med 1 msk smör tills purjolöken är mjuk. Smaksätt med salt, peppar och finhackad basilika. Låt tomatröran svalna.
    4. Lägg en klick tomatröra på varje smördegsplatta. Lägg på en bit fläskfilé och vik ihop till ett paket. "Limma" paketet med uppvispat ägg.
    5. Lägg paketen med skarven ner på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och rista några ränder i smördegen. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
    6. Servera med en sallad och klyftpotatis eller potatisgratäng.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben