Inbakad fläskfilé på italienska

Serverar: 4 portioner

Imponerande fin rätt med gyllene täcke av smördeg.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 5 skivor rökt skinka
  • 1 dl pesto
  • 1 dl riven parmesanost
  • Salt
  • Peppar
  • 25 g smör eller margarin
  • 1 pkt smördeg, ca 400 g
  • Servering
  • 1 ägg till pensling
  • 300 g bandpasta (tagliatelle)
  • 2½ msk pinjenötter, ca 30 g
  • Ca 100 g roculasallad
  • 2 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Putsa filén från hinnor. Skär en skåra på längden, vik ut och banka ut den lätt. Lägg på skinkan, bred på pesto och strö över parmesan. Salta, peppra och rulla ihop till en hård rulle. Bryn filén runt om i matfett och låt sedan svalna.
    2. Kavla ut smördegen lätt. Skär gärna av en smal remsa som du kan skära ut bladdekorationer av. Rulla in filén och dekorera. Hit kan förberedas. Svep försiktigt in i bakpapper, lägg i fryspåse och frys in.
    3. Servering: Låt filén tina upp långsamt, gärna i kylen 10-12 timmar. Lägg på plåt med bakpapperet kvar under. Pensla med uppvispat ägg och baka i ugnen ca 15 minuter så att degen blir gyllene (här rekommenderar vi vanlig ugn) i 200 grader.
    4. Koka pastan enl. anvisn. på förpackningen under tiden.
    5. Skär filén i cm-tjocka skivor och lägg upp på ett serveringsfat. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna och strö dem över.
    6. Blanda pasta, rucolasallad och olivolja. Lägg upp på ett stort och lite djupt fat. Lägg på skivad filé och strö över de rostade pinjenötterna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben