Inbakad laxfilé med spenat och bacon

Serverar: 8 portioner

Tid: 40 minuter

En riktig festrätt som räcker till många.

Ingredienser

  • 2 kg laxfilé
  • 1 ½ pkt bacon, à 140 g
  • Fyllning
  • 1 pkt djupfryst bladspenat, 250 g
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk peppar
  • ½ dl pinjenötter
  • 2 dl riven parmesan
  • Rivet skal av 1 citron
  • Garnering
  • Cocktailtomater på kvist
  • 10 svarta oliver
  • Instruktioner

    Lägg filén med skinnsidan ner. Skär med kniven mellan kött och skinn. Håll emot med handen. Ta bort småben med pincett eller tång. Känn med fingrarna att alla ben är borta. Krama ur vattnet ur spenaten och hacka den. Fräs spenat och vitlök i smör. Salta och peppra. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Blanda alla ingredienser till fyllningen. Låt den svalna. Lägg fyllningen mellan laxfiléerna och lägg ihop dem. Vira in laxen med bacon och lägg på ett ugnssäkert fat. Stek i 200° ca 20 min. Lägg tomater och oliver bredvid fisken och ställ in i ugnen 10 min igen. Kontrollera med en termometer, stick in den i mitten av fisken. Vid 60° innertemperatur är den klar. Servera med kokt potatis eller ris och tex tomatsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben