Indisk fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Gillar man curry så är denna rätt suverän!

Ingredienser

  • 2 st fläskfiléer
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 stor gul lök
  • ½ grön paprika
  • ½ gul paprika
  • ½ röd paprika
  • 4 tsk curry
  • 2 msk kinasoya
  • 2 stora tomater
  • ½ förp koncentrerad apelsinjuice, 1 dl
  • 3 dl grädde
  • 2 dl cremè fraiche
  • Instruktioner

    1. Putsa filéerna och skär i cm-tjocka skivor. Platta ut dem något och bryn dem i matfettet. Lägg över dem i en gryta el. traktörpanna. Hacka löken och paprikan smått, fräs i pannan tills röran känns mjuk. Blanda ner tomaterna, skurna i bitar. Tillsätt curry, salt, peppar, kinasoyan och apelsinjuicen. Lägg blandningen över filéskivorna. Tillsätt grädd och cremé fraich. Låt rätten bli genomvarm.
    2. Serveras med ris och en god sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Guhawi 26 juni 2008

    Syrligheten i kombination med curryn är helt suverän! //Guhawi

    Ylvasvea 4 november 2009

    Jättegott! Kommer att lagas fler gånger här!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben