Indisk grönsakscurry

Serverar: 4 portioner

I Indien kallar man en rätt som är kryddad med curry rätt och slätt för "curry". Här görs den på fina grönsaker.

Ingredienser

  • 2 potatisar
  • 1 stor gul lök
  • 1 grön chilifrukt
  • 4 msk jordnötsolja
  • 1-2 msk starkt currypulver
  • 450 g djupfrysta ärter och morötter
  • 300 g djupfrysta brytbönor
  • 2½ dl grönsaksbuljong
  • 1 knippa persilja
  • 2 msk crème fraiche
  • 50 g hackade cashewnötter
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Skala, skölj och tärna potatisen. Skala och finhacka löken. Kärna ur chilifrukten och skär den i fina strimlor (tvätta händerna genast efteråt).
    2. Hetta upp jordnötsoljan i en stor stekgryta. Lägg i potatis, lök och chili och bryn på medelstark värme under ständig omrörning i ca 3 minuter. Strö över currypulvret.
    3. Blanda ner de frysta grönsakerna i grytan tillsammans med buljongen. Koka upp och lägg på locket. Låt sjuda på svag värme i ca 10 minuter tills grönsakerna blivit mjuka men fortfarande är spänstiga.
    4. Skölj och hacka persiljan medan grytan kokar. Blanda ner persilja, crème fraiche och cashewnötter. Smaka av med salt och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    aeckersand 27 oktober 2010

    Oväntat gott. Valde receptet pga vegetarianer på besök, La till vitlök till receptet och serverade med naan. Men hade det inte varit för vegetarianerna så hade jag nog ändå valt att ha med kött i curryn.

    Relaterade Artiklar

    Indien!
    I Indien blandar man aldrig rätterna, dessutom äter man med fingrarna....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben