I Indien kallar man en rätt som är kryddad med curry rätt och slätt för "curry". Här görs den på fina grönsaker.
Ingredienser
2 potatisar
1 stor gul lök
1 grön chilifrukt
4 msk jordnötsolja
1-2 msk starkt currypulver
450 g djupfrysta ärter och morötter
300 g djupfrysta brytbönor
2½ dl grönsaksbuljong
1 knippa persilja
2 msk crème fraiche
50 g hackade cashewnötter
½ tsk salt
Instruktioner
- Skala, skölj och tärna potatisen. Skala och finhacka löken. Kärna ur chilifrukten och skär den i fina strimlor (tvätta händerna genast efteråt).
- Hetta upp jordnötsoljan i en stor stekgryta. Lägg i potatis, lök och chili och bryn på medelstark värme under ständig omrörning i ca 3 minuter. Strö över currypulvret.
- Blanda ner de frysta grönsakerna i grytan tillsammans med buljongen. Koka upp och lägg på locket. Låt sjuda på svag värme i ca 10 minuter tills grönsakerna blivit mjuka men fortfarande är spänstiga.
- Skölj och hacka persiljan medan grytan kokar. Blanda ner persilja, crème fraiche och cashewnötter. Smaka av med salt och servera.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Indien!
I Indien blandar man aldrig rätterna, dessutom äter man med fingrarna....
Oväntat gott. Valde receptet pga vegetarianer på besök, La till vitlök till receptet och serverade med naan. Men hade det inte varit för vegetarianerna så hade jag nog ändå valt att ha med kött i curryn.