Indisk gryta

Serverar: 8-10 portioner

Lite bökigt att förbereda dagen innan men värt besväret.

Ingredienser

  • 1 ½ kg magert skinkkött
  • 1 dl Kina Soja
  • 5 dl drickfärdig äppeljuice
  • 2 stora grovt hackade lökar
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 4 msk äppelcider vinäger
  • 3 st pressade vitlöksklyftor
  • 3 msk mjöl
  • 5 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Strimla köttet. Blanda alla ingredienserna och låt stå kallt över natten.
    2. Nästa dag Koka upp grytan i 1 timma. Blanda sedan i 3 msk mjöl och 5 dl grädde. Servera detta till ris eller pressad potatis. Lägg upp i skålar olika grönsaker som passar till ex bananer, kokos, jordnötter, gurka, majs, ananas, tomat mm…

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vegetariska recept
    Det är underbart med vegetarisk mat. Köttdebatten som varit har fåt...

    Indien!
    I Indien blandar man aldrig rätterna, dessutom äter man med fingrarna....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben