Indisk gryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 55 minuter

En helt vegetarisk gryta med massor av smak!

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 4 tomater
  • 4 potatisar
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk gurkmeja
  • 3 kryddnejlikor
  • 2 kardemummakärnor
  • 1 kanelstång
  • 1 lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 bit färsk ingefära
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 6 dl vatten
  • 1 dl röda linser
  • 4 gröna chilifrukter
  • 2 msk olja
  • 1 kruka koriander
  • Ris
  • Instruktioner

    1. Koka linserna I en kastrull med vatten i 10 minuter. Spara kokvattnet.
    2. Skär aubergine, tomater och potatisar i långa klyftor. Kärna ur chilifrukterna.
    3. Skala och hacka löken. Fräs den tillsammans med ingefära, nejlikor, kardemumma, kanel, curry, spiskummin och vitlök i en ny kastrull.
    4. Tillsätt potatisen, buljong och vatten. Låt koka under lock 5-7 minuter.
    5. Tillsätt sedan aubergine, tomat, chilifrukt och linserna med spad och koka ytterligare 10 minuter.
    6. Garnera med färsk koriander och servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mwallden1 10 december 2011

    vegetarisk indisk gryta

    Relaterade Artiklar

    Vegetariska recept
    Det är underbart med vegetarisk mat. Köttdebatten som varit har fåt...

    Indien!
    I Indien blandar man aldrig rätterna, dessutom äter man med fingrarna....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben