Serverar: 3-4 portioner
En god och enkel gryta att bjuda på eller att göra när man vill äta lite godare..
Blanda kyckling, salt, ingefära, citronsaft och vitlök in en skål och låt det stå minst en timme i kylskåpet. Stek sedan kycklingen i en gryta. När bitarna fått färg tillsättes gurkmejram, spiskummin, korriander, chilipulver och garam masala. Hacka tomat och paprika och häll det i grytan. Låt puttra 5-10 minuter och tillsätt slutligen crème fraiche. Låt puttra ytterligare någon minut. Serveras med ris och en fräsch grönsallad.
Vegetariska recept
Det är underbart med vegetarisk mat. Köttdebatten som varit har fåt...
Indien!
I Indien blandar man aldrig rätterna, dessutom äter man med fingrarna....
Har inte hört talas om kryddan "gurkmejram" - detta är enda receptet med den kryddan. Skall det kanske vara gurkmeja - eller???