Indisk gryta

Serverar: 3-4 portioner

En god och enkel gryta att bjuda på eller att göra när man vill äta lite godare..

Ingredienser

  • 300 g kyckling i bitar
  • 1 tsk salt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk riven ingefära
  • 2 tsk av saften från en citron
  • Smör att steka i
  • ½ tsk gurkmejram
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk korriander
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk garam masala
  • 3 tomater
  • ½ finhackad paprika
  • 2-3 dl crème fraiche
  • Instruktioner

    Blanda kyckling, salt, ingefära, citronsaft och vitlök in en skål och låt det stå minst en timme i kylskåpet. Stek sedan kycklingen i en gryta. När bitarna fått färg tillsättes gurkmejram, spiskummin, korriander, chilipulver och garam masala. Hacka tomat och paprika och häll det i grytan. Låt puttra 5-10 minuter och tillsätt slutligen crème fraiche. Låt puttra ytterligare någon minut. Serveras med ris och en fräsch grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    irijoh 28 februari 2011

    Har inte hört talas om kryddan "gurkmejram" - detta är enda receptet med den kryddan. Skall det kanske vara gurkmeja - eller???

    Relaterade Artiklar

    Vegetariska recept
    Det är underbart med vegetarisk mat. Köttdebatten som varit har fåt...

    Indien!
    I Indien blandar man aldrig rätterna, dessutom äter man med fingrarna....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben