Indisk gryta

Serverar: 4 portioner

Ett smalt och gott recept från Hemmets Veckotidning.

Ingredienser

  • 500 g mager skinkstek
  • 1 msk soja
  • 2-3 msk tikka masala currypasta
  • ½ purjolök
  • 3 morötter
  • 2 tsk olja
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 2 paprikor
  • 3 dl köttbuljong
  • 2 msk maizena brun redning
  • Instruktioner

    1. Strimla skinkan fint och blanda med soja och currypastan. Skölj och strimla purjolöken. Skala och skiva moroten tunt. Hetta upp oljan i en stekpannan och stek köttet och vitlöken. Tillsätt purjo och morot, låt det fräsa ett tag. Skölj, ansa och strimla paprikan, vänd ner den i grytan. Tillsätt buljong och redning och låt det koka upp.
    2. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vegetariska recept
    Det är underbart med vegetarisk mat. Köttdebatten som varit har fåt...

    Indien!
    I Indien blandar man aldrig rätterna, dessutom äter man med fingrarna....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben