Indisk kycklinggryta med curry och grädde

Serverar: 6 portioner

En enkel och god kycklingryta.

Ingredienser

  • 1 stor majskyckling
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 4 äpplen
  • 2 bananer
  • 1/2 vitlök
  • 3 dl grädde
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk garam masala
  • 0,5 tsk vanlig curry
  • Salt
  • Peppar
  • 1 flaska Mango Chutney
  • Instruktioner

    1. Skär alla grönsaker, vitlöken och frukt i tärningstora bitar.
    2. Stycka upp kycklingen i delar och bryn i panna med lite smör. Lägg över i en gryta. Bryn grönsakerna och frukten också. Lägg därefter alltsammans i en kastrull och häll över grädden, vatten och garam masala och curry.
    3. Låt puttra i kastrull med lock tills kycklingen släpper från benen, cirka en timme. Koka ris och förbered skålar med russin, nötter och mango samt ananas i kuber.
    4. Smaka av grytan med salt och peppar samt mango chutney samt mer curry om så önskas. Garnera med hackad koriander (smaka först om du gillar koriander). Servera med ris, skålarna och mango chutneyn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben