Indiska köttbullar

Serverar: 4 portioner

Använd färs av finputsat lammkött för att hålla fetthalten nere. Denna läckra curryrätt kan avnjutas både till vardags och fest.

Ingredienser

  • 450 g lammfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1½ tsk curry
  • 1 msk potatismjöl
  • Sås
  • 1 msk solrosolja
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 tsk curry
  • 400 g konserverade, krossade tomater
  • 4 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken fint. Skala och pressa vitlöksklyftan. Blanda lammfärsen med lök, curry, vitlök och potatismjöl till en smidig smet. Dela färsen i 16 lika stora delar och forma dem till köttbullar.
    2. Koka upp en gryta till hälften fylld med lättsaltat vatten. Lägg ner köttbullarna med hjälp av en hålslev i vattnet. Låt sjuda på svag värme i 10 minuter.
    3. Såsen: Hetta upp oljan i en stor gryta. Fräs vitlök, lök och curry i ca 1 minut. Tillsätt krossade tomater och 4 msk vatten.
    4. Ta försiktigt upp köttbullarna och blanda ner dem i såsen. Garnera med grovhackad koriander eller bladpersilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    dolores 3 april 2008

    Lättlagat, smalt och mycket gott ! Tog mig bara friheten att byta curryn mor Garam Masala i köttbullarna. Gott med pasta till.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben