Indonesisk kycklinggryta

Serverar: 4 portioner

Det indonesiska köket har en mängd härliga rätter Här är en kycklinggryta inspirerad av landets kryddiga kök.

Ingredienser

  • 600 g benfritt kycklingkött
  • 100 g champinjoner
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • ½ purjolök
  • 2-3 msk färskriven ingefära
  • ½ msk sambal oelek
  • 2 msk mild soja(indonesosk eller japansk)
  • 1 msk konc kycklingfond
  • 5 dl vatten
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Majsstärkelse
  • Rapsolja
  • Salt
  • Peppar
  • Att äta till
  • Ris
  • Böngroddar
  • Instruktioner

    Skölj grönsakerna och skär dom i bitar.Skär kycklingköttet i bitar.Hetta upp en stekgryta och bryn grönsakerna några minuter i olja.Ta upp och lägg i kycklingen i stället.Fortsätt bryningen några minuter.Tillsätt sambal oelek,riven ingefära,soja,kycklingfond,vatten och vinäger.Låt koka upp och sjuda 15 minuter under lock. Tillsätt grönsakerna.Koka upp och red med majsstärkelse.Sjud grytan ytterligare 5 minuter,nu utan lock. Smaka av med salt och peppar(om det behövs) och servera med ris och groddar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben