Indonesisk nasi goreng

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 45 minuter

Gudomligt gott med jasminris till! Och så enkelt att laga!

Ingredienser

  • 400 g magert griskött i strimlor
  • 1 liten bit vitkål (ca. 1/4 bit av ett kålhuvud)
  • 1 hackad lök
  • 1 bit purjolök
  • ½ röd paprika
  • 1-2 klyftor pressad vitlök
  • 3/4 tsk salt
  • 1 tsk curry
  • 1/4 tsk cayennepeppar
  • 2 msk soja
  • 1-2 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Bryna köttet i en högkantad stekpanna. Skär vitkålen, löken, purjolöken och paprikan i strimlor och pressa vitlöken och bryn allt med köttet. Tillsätt kryddorna och låt småkoka ca 15 minuter. Koka lite jasminris till.
    2. Smaklig måltid! =)

    Liknande recept

    5
    40 min
    3-4
    2
    3.5
    40 min
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Indonesisk matlagning
    Indonesier är förtjusta i maträtter med kycklig, höns, gris, ris och r...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben