Indonesisk skinkgryta med ris, gurkstavar och ananasbitar

Serverar: 8 portioner

Tid: 45 minuter

Gurka och ananas är svalt och läskande till den kryddiga indonesiska skinkgrytan. För den som inte äter fläsk kan tärnad kalkonstek vara ett alternativ. Grytan lämpar sig väl för infrysning.

Ingredienser

  • 250 g ostronskivling
  • 2 msk smör
  • ris till 8 personer
  • ½ purjolök
  • 2 gula lökar
  • 3 morötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk soja
  • ½ dl mango chutney
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk ingefära
  • 3 tsk curry
  • 1 kg skinkstek
  • 3 msk maizena
  • 1 röd paprika
  • 1 gurka
  • 1 ananas, färsk
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Skär ostronskivlingarna i grova bitar. Smält smör i en stor gryta och fräs svampen på medelhög värme i 4 minuter. Krydda med 2 krm salt och flytta grytan från plattan.
    2. Koka ris. Skölj och strimla purjolök. Hacka lök. Skala och skär morötter i ca 1 cm breda slantar. Lägg hacket i grytan med svampen. Pressa i vitlök och tillsätt soja, mango chutney, 4 dl vatten, äppelcidervinäger, ingefära, curry, ½ tsk salt, 2 krm svartpeppar och koka upp. Skär skinkstek i strimlor, lägg i grytan och låt koka under lock i 20 minuter.
    3. Vispa ut maizena i 1 dl vatten. Strimla paprikan. Tillsätt maizenablandningen och paprikan i grytan. Låt koka i ytterligare 3 minuter. Skär gurka i stavar och ananas i bitar (mittstocken skär du bort). Servera till grytan och riset

    Liknande recept

    4
    45 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben