Ingeborgs Kaffekaka

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme

Jätte god kaka för den som gillar pepparkakssmak....

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk malen kardemumma
  • 1 msk kanel
  • 100 g smällt avsvalnat smör
  • 1 dl mjölk
  • Glasyr
  • 1 msk starkt kaffe
  • 1 dl florsocker
  • Ev ½ dl skållad hackad mandel
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt.
    2. Blanda de torra ingredienserna, blanda i äggsmeten. Tillsätt mjölken och smöret, lite i taget.
    3. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda kakan i ca 45 min i 175 Grader.
    4. Rör ihop glasyren av kaffe och florsocker. Ringla den hastigt över kakan och strö ev på hackad mandel innan glasyren stelnar.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 45 min
    6-8
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben