Ingefära glace

Serverar: 8 portioner

Tid: 20 minuter

Underbar glace till allt grillat!

Ingredienser

  • 1 dl strösocker
  • ½ dl äpplecidervinäger
  • 50 g ingefära
  • 1 vitlöksklyfta fint strimlad
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • ½ - 1 röd chili
  • 4 dl vatten
  • 2 msk maizenamjöl
  • 2 msk färsk rosmarin
  • Salt
  • Instruktioner

    Finstrimla ingefäran, vitlöken samt den röda chilin. Hacka den färska rosmarinen. Bryn sockret till en ljus karamell i en rostfri kastrull. Rör i chili, vitlök och ingefära. Slå på vinäger, vatten och buljongtärningen. Låt koka i ett par minuter och red av med maizenamjöl och smaka av med salt. Låt svalna och rör ned rosmarinen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben