Ingefärsbröd med solrosfrön

Serverar: 1 portioner

Ett snabbakat lite grövre matbröd med smak av ingefära och olika mjölsorter.

Ingredienser

  • 5 dl filmjölk
  • 1 dl sirap
  • 2 dl dinkelsikt
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 dl rågkross
  • ½ dl linfrö
  • ½ dl solrosfrön
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 msk finriven färsk ingefära eller ½ msk mald ingefära
  • 3/4 tsk salt
  • Garnering
  • Havregryn
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång brödform ca 1½ liter och bröa den med lite grahamsmjöl.
    2. Blanda ihop alla ingredienser till en lös deg. Fördela degen jämnt i formen och strö havregryn på toppen.
    3. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 1½ timme. Lägg ett bakplåtspapper över brödet om det ser ut att bli bränt. Låt brödet vila i formen innan du stjälper upp det och låter det kallna under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben