Ingefärsdoftande nötgryta.

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

En lättlagad vardagsmåltid med lite mildare smak än vad som är brukligt.

Ingredienser

  • 500 g ytterfilè av nöt
  • 2 stora morötter
  • 1 stor gul lök
  • 75 g rotselleri
  • 8 potatis, skalade (medelstora)
  • 2 dl ärtor
  • 6 dl vatten
  • 3 dl crème fraiche
  • 2-3 dl chilisås
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk pepparmix (Santa Maria)
  • 2 msk ingefära (pulver)
  • 5 enbär
  • 1 msk potatismjöl
  • 3 msk smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Skiva och skär köttet i ca 1 cm tjocka och 3 x 3 cm bitar. Grovhacka löken, lite finare med sellerin samt dela potatisen i 3 - 4 bitar.
    2. Bryn köttet på ganska hög värme. Tillsätt salt, peppar och ingefära. Rör om.
    3. Lägg i rotselleri, lök. och vatten. Låt koka ca 20 min. Tillsätt därefter crème fraiche, chilisås, ärtor, morötter och potatis.
    4. Låt koka 20-30 min - beroende på potatissort - tills potatisen är mjuk.
    5. Gör en redning av potatismjölet och lite vatten. Blanda i detta.
    6. Rätten är nu klar.
    7. Då den är ganska mild och något söt i smaken kan du välja att krydda den lite extra med salt och chili om så önskas. Själv gör jag det inte.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    5-6

    Kommentarer (1)

    Rodora 20 januari 2010

    Vad hände med morötterna och enbären som du har i ingredienserna..... De finns ju inte med vid tillagningen..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben