Rebeccas ingefärsdoftande laxsoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Världens goaste laxsoppa, helt underbar!

Ingredienser

  • 2 schalottenlökar
  • 1/2 purjulök
  • 2 stjälkar blekselleri
  • 2 msk smör
  • 6 dl fiskbuljong
  • Saften från 1/2 citron
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 300-600 g laxfilé
  • 2 krm riven muskotnöt
  • 1 tsk malen ingefära
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 dl hackad dill
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken. Skölj purjulöken och bleksellerin. Strimla purjulöken och hacka bleksellerin.
    2. Fräs alltsammans i smör i en kastrull. Späd med buljongen och citronsaften. Rör ut vetemjölet i lite av mjölken. Tillsätt redningen och resten av mjölken.
    3. Skär fisken i tunna skivor. Lägg ner dem i soppan. Koka på svag värme ca 5 min. Smaksätt med muskotnöt, ingefära, salt och peppar. Låt soppan få ett uppkok.
    4. Garnera med dill och servera med något gott bröd.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    2-4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben