Isabels nötgryta

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Enkel, nyttig och mycket god gryta.

Ingredienser

  • ca 1 kg nötbog
  • 3 dl vatten
  • 400 g hela tomater på burk
  • 3 färska tomater
  • 2 köttbujlongtärningar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 200 g broccoli
  • 200 g kantareller eller annan svamp
  • 1 röd paprika
  • Eventuellt chiliflakes, ca 1-2 krm
  • Salt och peppar
  • Maizena eller annan redning
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i bitar, bryn det i stekpanna. Lägg köttet i en kastrull och tillsätt tomater, vatten, gul lök (skuren i större klyftor), riven/ hackad vitlök, buljong. Skålla tomaterna, skär i mindre bitar och lägg ner dom i grytan. Salta och peppra, tillsätt chiliflakes. Låt grytan sjuda i cirka 40 minuter. Tillsätt svampen och redning, låt sjuda i ungefär 5 minuter. Då du tycker att grytan nästan är färdig så tillsätt paprika och broccoli, låt puttra i några minuter.
    2. Servera med fullkornsris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben