Nötgryta med örtbröd

Serverar: 4 portioner

Mustig gryta med nötkött i ölsky och kryddigt örtbröd. Grytan ska koka länge, men den sköter sig självt i ugnen.

Ingredienser

  • 2 msk solrosolja
  • 1 kg högrev i bitar
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 stor gul lök, skivad
  • 2 msk mjöl
  • 5 dl kött- eller grönsaksbuljong
  • 2½ dl mörkt öl
  • 2 msk mörkt muscovadosocker
  • 2 msk färsk persilja, hackad
  • 2 msk färsk timjan, hackad
  • 50 g mjukt smör
  • 1 skivad baguette
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Hetta upp oljan i en tjockbottnad stekpanna på medelvärme. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn köttbitarna runtom, i omgångar om det behövs, ca åtta minuter. Lägg över köttet i en ugnsfast form.
    2. Lägg löken i stekpannan och bryn den cirka fem minuter. Rör ner mjölet och fräs en minut. Rör ner buljongen, ölen och sockret och koka upp.
    3. Tillsätt vätskan och löken till köttet i den ugnsfasta formen, täck över och baka i ugnen 90 minuter. Blanda ner 1 msk vardera av persilja och timjan och smaka av med salt och peppar.
    4. Blanda smöret med resten av persiljan och timjanen väl i en skål. Bred örtsmöret på baguetteskivorna. Ta ut formen ur ugnen och lägg brödskivorna runt kanten. Baka i ugnen ytterligare cirka 15 minuter tills brödskivorna är gyllene.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    5-6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben