Bonniga örtbröd

Serverar: 4 portioner

Gammalt recept.

Ingredienser

  • 2 kg vetemjöl
  • 2 pkt torrjäst
  • 2 dl hackade örter av främst basilika men också timjan, oregano, dragon eller valfritt
  • Ca 9 dl vatten, 50 grader varmt
  • 1 msk salt
  • 2 msk socker
  • Instruktioner

    1. Rör ihop jäst, mjöl, örter, salt och socker. Tillsätt vattnet och rör ut tills degen lossnar från kanten. Tillsätt mer mjöl om den blir för kladdig. Knåda fem minuter. Låt jäsa övertäckt i två timmar. Vält ut degen och skär i limpor direkt på mjölad plåt. Rör degen så lite som möjligt.
    2. Låt jäsa ytterligare 40 minuter. Baka i ugnen på 175 grader i 30 - 35 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben