Små örtbröd med kaviardip

Serverar: 15 portioner

Ersätt chipsen och jordnötterna till drinken med läckra bröd och kaviardip. Att de dessutom är mindre kaloristinna än chips och jordnötter är bara en extra fördel.

Ingredienser

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl mjölk
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 2 msk hackad dill
  • 1 msk matolja
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Dipsås
  • 1 liten rödlök
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ dl smörgåskaviar
  • 1 msk hackad dill
  • ½-1 krm vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda havregryn och mjölk i en skål. Låt det stå och svälla cirka 5 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och dill i en bunke. Tillsätt havregrynsblandningen och matoljan. Rör snabbt ihop allt till en smidig deg.
    3. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Dela den i 15 bitar. Rulla sedan ut varje degbit till en cirka 8 cm lång rulle.
    4. Lägg rullarna på en bakpappersklädd plåt. Pensla dem med uppvispat ägg.
    5. Grädda bröden mitt i ugnen cirka 10 minuter. Låt dem kallna på galler utan bakduk.
    6. Gör dipsåsen. Finhacka rödlöken. Rör samman crème fraiche med lök, kaviar och dill. Smaka av med vitpeppar och servera såsen till bröden.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben