Nötgryta med plommon

Serverar: 4 portioner

Grytan går bra att frysa, så gör en dubbel sats och frys in!

Ingredienser

  • 600 g benfria grytbitar
  • 1 msk smör
  • 1 gul lök
  • 1 liten rotselleri
  • 2 morötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g torkade katrinplommon
  • 5 dl kött- eller kalvbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tillbehör
  • Dinkelris eller bulgur
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i lagom stora grytbitar. Bryn köttet i lite smör i en stekpanna, lägg över i en gryta. Skala och hacka löken. Skala och skär selleri och morötter i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken.
    2. Bryn lök, selleri, vitlök i lite smör i stekpanna och lägg över i grytan. Tillsätt plommon, buljong och tomatpuré och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
    3. Låt grytan koka på svag värme i minst 1 timma. Ju längre det får koka ju mörare blir köttet. Tillsätt morötterna 5 minuter före servering. Servera grytan med dinkelris eller bulgur och en grönsallad.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    5-6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben