Serverar: 80 portioner
Orginalnamnet är Chokladkola med ingefära, men jag har modifierat det lite så det blev ingefärskola i stället dvs jag har mer ingefära än orginalreceptet.
Smält smör i en tjockbottnad rymlig kastrull. Dra kastrullen av värmen och vispa ut kakao i smöret utan att det bildas klumpar. Tillsätt vispgrädde, strösocker, sirap och glykos. Koka kolan tills den är 120 grader, om ni ej har en termometer så kan ni göra kulprovet. Tillsätt ingefäran och rör om. Kulprovet: Ta lite av den kokande kolan och häll i ett glas med kallt vatten, ta upp kolan och går det att göra en kula av den så är den färdig. Smörj en fomr ca 20x30 cm med lite olja eller täck den med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och låt stelna i minst 4 timmar, gärna över natten. Det går att variera smak genom att byta ut ingefäran mot finrivet skal från en vältvättad apelsin, några dorppar pepparmintsolja eller kanel.