Ingefärskola

Tid: 10 minuter

En snabbgjord kola, tar bara fem minuter att göra. Jättegod om man gillar ingefära men det går att byta ut smaken mot choklad, citrus, vanilj eller något annat som man föredrar.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 dl socker
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 dl sirap
  • 1 msk färskriven ingefära alternativt 1 tsk ingefära från burk
  • Instruktioner

    1. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och pensla med lite olja.
    2. Blanda alla ingredienser utom ingefära i en kastrull och värm under omrörning.
    3. När den börjat bubbla ska kolan koka i fem minuter.
    4. När kolan börjar bli färdig (kontrollera med kulprov) tillsätts ingefära.
    5. Rör om ordentligt och häll sedan upp smeten på plåten.
    6. Låt svalna en stund och klipp därefter kolan i lagom stora bitar

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben